Uploaded image for project: 'Jenkins'
  1. Jenkins
  2. JENKINS-15765

IRC Bot does not take commands

    XMLWordPrintable

    Details

    • Similar Issues:

      Description

      This is what happens:

      nik> taskmaster:
      taskmaster> nik did you mean me? Unknown command ''
      taskmaster> Use 'taskmaster: help' to get help!
      nik> taskmaster: help

      ::no response::

      nik> taskmaster: status my_project

      ::no response::

      ::After fixing a build::

      taskmaster: Yippie, build fixed!
      taskmaster: Project SMP Pull Requests build #36: FIXED in 1 min 0 sec: http://jenkins.example.com:8080/job/my_project/36/
      taskmaster: * Nik: My commit message.
      taskmaster: * Nik: My second commit message.


      The IRC bot will issue messages about broken builds and the like for configured projects, but does not respond to commands.

      These are the only logs that I get from hudson.plugins.ircbot(Finest):


      Nov 08, 2012 3:09:17 AM hudson.plugins.ircbot.v2.PircListener onNotice
      INFO: Notice from irc.example.com: 'Connection statistics: client 0.9 kb, server 2.0 kb.'
      Nov 08, 2012 3:06:59 AM hudson.plugins.ircbot.v2.PircListener onServerResponse
      WARNING: IRC server responded error 461 Message:
      taskmaster AWAY :Syntax error
      Nov 08, 2012 3:05:28 AM hudson.plugins.ircbot.v2.IRCConnection channelJoined
      INFO: Joined channel #bots and bot registered
      Nov 08, 2012 3:05:27 AM hudson.plugins.ircbot.v2.IRCConnection getGroupChat
      INFO: Trying to join channel #bots
      Nov 08, 2012 3:05:27 AM hudson.plugins.ircbot.v2.IRCConnection connect
      INFO: connected to IRC
      Nov 08, 2012 3:05:27 AM hudson.plugins.ircbot.v2.IRCConnection connect
      INFO: Connecting to irc.example.com:6667 as taskmaster using charset UTF-8


      Config:

      As far as I can tell this is a bug or I'm missing something after digging through a bunch of the docs.

      I'm happy to provide anything else needed.

        Attachments

          Issue Links

            Activity

            Hide
            dchenbecker Derek Chen-Becker added a comment -

            Same issue on Ubuntu 10.04, Jenkins 1.496, using GitHub auth plugin (and a few others)

            Show
            dchenbecker Derek Chen-Becker added a comment - Same issue on Ubuntu 10.04, Jenkins 1.496, using GitHub auth plugin (and a few others)
            Hide
            dchenbecker Derek Chen-Becker added a comment -

            Plugin is version 1.21

            Show
            dchenbecker Derek Chen-Becker added a comment - Plugin is version 1.21
            Hide
            adamdicarlo Adam DiCarlo added a comment -

            We have the same issue, with the bot using the nick "leeroy". Maybe the bot is hardcoded somewhere or other to only respond to a certain nick, like "jenkins"?

            Show
            adamdicarlo Adam DiCarlo added a comment - We have the same issue, with the bot using the nick "leeroy". Maybe the bot is hardcoded somewhere or other to only respond to a certain nick, like "jenkins"?
            Hide
            bodhi Bodhi Philpot added a comment -

            I'm seeing this problem too, but with the Jabber plugin. As soon as I switch the access control setting to "Github Authentication Plugin", the bot ignores commands. If I switch access control to "Jenkins's own user database", the bot starts responding again.

            Show
            bodhi Bodhi Philpot added a comment - I'm seeing this problem too, but with the Jabber plugin. As soon as I switch the access control setting to "Github Authentication Plugin", the bot ignores commands. If I switch access control to "Jenkins's own user database", the bot starts responding again.
            Hide
            jabrand Josh Brand added a comment - - edited

            Same issue with the same plugin/jenkins versions, on Ubuntu. Additionally, I caught a null pointer exception trying to use !jenkins help: https://gist.github.com/joshbrand/5372875

            Show
            jabrand Josh Brand added a comment - - edited Same issue with the same plugin/jenkins versions, on Ubuntu. Additionally, I caught a null pointer exception trying to use !jenkins help: https://gist.github.com/joshbrand/5372875
            Hide
            sag47 Sam Gleske added a comment -

            Since this issue is old I am closing it. Try using the latest release. If it is still an issue in the latest release then file a new issue and link back to this one.

            Show
            sag47 Sam Gleske added a comment - Since this issue is old I am closing it. Try using the latest release. If it is still an issue in the latest release then file a new issue and link back to this one.

              People

              • Assignee:
                sag47 Sam Gleske
                Reporter:
                11xor6 Nik Hodgkinson
              • Votes:
                4 Vote for this issue
                Watchers:
                8 Start watching this issue

                Dates

                • Created:
                  Updated:
                  Resolved: