Uploaded image for project: 'Jenkins'
  1. Jenkins
  2. JENKINS-26548

Jenkins scheduled build jobs fails randomly with java.lang.NullPointerException

    Details

    • Similar Issues:

      Description

      FATAL: null
      java.lang.NullPointerException
      at hudson.plugins.templateproject.ProxySCM.getBrowser(ProxySCM.java:102)
      at hudson.scm.AutoBrowserHolder.infer(AutoBrowserHolder.java:79)
      at hudson.scm.AutoBrowserHolder.get(AutoBrowserHolder.java:64)
      at hudson.scm.SCM.getEffectiveBrowser(SCM.java:136)
      at hudson.scm.ChangeLogSet.browserFromBuild(ChangeLogSet.java:82)
      at hudson.scm.ChangeLogSet.<init>(ChangeLogSet.java:76)
      at hudson.scm.SubversionChangeLogSet.<init>(SubversionChangeLogSet.java:63)
      at hudson.scm.SubversionChangeLogParser.parse(SubversionChangeLogParser.java:74)
      at hudson.scm.SubversionChangeLogParser.parse(SubversionChangeLogParser.java:43)
      at hudson.model.AbstractBuild.calcChangeSet(AbstractBuild.java:896)
      at hudson.model.AbstractBuild.access$600(AbstractBuild.java:106)
      at hudson.model.AbstractBuild$AbstractBuildExecution.defaultCheckout(AbstractBuild.java:636)
      at jenkins.scm.SCMCheckoutStrategy.checkout(SCMCheckoutStrategy.java:86)
      at hudson.model.AbstractBuild$AbstractBuildExecution.run(AbstractBuild.java:530)
      at hudson.model.Run.execute(Run.java:1732)
      at hudson.model.FreeStyleBuild.run(FreeStyleBuild.java:43)
      at hudson.model.ResourceController.execute(ResourceController.java:88)
      at hudson.model.Executor.run(Executor.java:234)

        Attachments

          Issue Links

            Activity

            Hide
            danielbeck Daniel Beck added a comment -

            Looks more like a Template Project Plugin issue.

            Show
            danielbeck Daniel Beck added a comment - Looks more like a Template Project Plugin issue.
            Hide
            rkbejawar Ramakrishna Bejawar added a comment -

            Hi Daniel Beck

            Can you suggest any workaround for this.

            Show
            rkbejawar Ramakrishna Bejawar added a comment - Hi Daniel Beck Can you suggest any workaround for this.
            Hide
            danielbeck Daniel Beck added a comment -

            No. Maybe the maintainer of that plugin can provide a solution.

            Show
            danielbeck Daniel Beck added a comment - No. Maybe the maintainer of that plugin can provide a solution.
            Hide
            rkbejawar Ramakrishna Bejawar added a comment -

            Ok, Thanks Daniel

            Show
            rkbejawar Ramakrishna Bejawar added a comment - Ok, Thanks Daniel
            Hide
            sbesson Sebastien Besson added a comment -

            Hi Ramakrishna,

            we hit the same issue after upgrading Jenkins to 1.580.3 and the Template Project plugin to 1.4.1. As far as I can tell, this seems to happen when the RepositoryBrowser is set to (Auto). In our case, modifying the parent project SCMs which are inherited via the template project plugin to use a non-auto repository browser seems to have solved transient failures.

            Hope this helps,
            Sebastien

            Show
            sbesson Sebastien Besson added a comment - Hi Ramakrishna, we hit the same issue after upgrading Jenkins to 1.580.3 and the Template Project plugin to 1.4.1. As far as I can tell, this seems to happen when the RepositoryBrowser is set to (Auto). In our case, modifying the parent project SCMs which are inherited via the template project plugin to use a non-auto repository browser seems to have solved transient failures. Hope this helps, Sebastien
            Hide
            brantone Brantone added a comment -

            Any more reproducible steps applicable? Or is this confirmed as an issue with repo browser?
            There have been confirmed cases of conflicts with multiple-scm that are being fixed, just checking if it's related?

            Show
            brantone Brantone added a comment - Any more reproducible steps applicable? Or is this confirmed as an issue with repo browser? There have been confirmed cases of conflicts with multiple-scm that are being fixed, just checking if it's related?
            Hide
            rkbejawar Ramakrishna Bejawar added a comment - - edited

            Is this issue resolved in Jenkins 1.609.3 version ?
            OR
            May I know which is the stable version to upgrade, in which I can see NPE issue resolved.

            Show
            rkbejawar Ramakrishna Bejawar added a comment - - edited Is this issue resolved in Jenkins 1.609.3 version ? OR May I know which is the stable version to upgrade, in which I can see NPE issue resolved.
            Hide
            brantone Brantone added a comment -

            I'm using both Jenkins 2.x and 1.651.3 and don't have this problem. Although some have reported that it happens if MultipleSCM is not installed, when this occurs ... though without repro steps it's hard to confirm one way or another (ex: if MultiSCM is even installed or not).

            Show
            brantone Brantone added a comment - I'm using both Jenkins 2.x and 1.651.3 and don't have this problem. Although some have reported that it happens if MultipleSCM is not installed, when this occurs ... though without repro steps it's hard to confirm one way or another (ex: if MultiSCM is even installed or not).

              People

              • Assignee:
                huybrechts huybrechts
                Reporter:
                rkbejawar Ramakrishna Bejawar
              • Votes:
                3 Vote for this issue
                Watchers:
                8 Start watching this issue

                Dates

                • Created:
                  Updated: