Uploaded image for project: 'Jenkins'
  1. Jenkins
  2. JENKINS-41385

Setting number of executors to 0 on a slave removes the slave from view

    Details

    • Similar Issues:

      Description

      When I set any slave node besides the master to have 0 executors the slave vanishes from the Build Executor Status list, I cannot view it anywhere on Jenkins, and I cannot create a new node with the same name. It must still exist in Jenkins but it becomes inaccessible. When I manually type in the slave's URL I get a 404 Error.

      While I am setting the number of executors to 0 I get the warning: "Not a positive number" but that's all the warning I get.

      Is this the desired function behind this? If possible it would be nice to at least be able to see the node and configure it back to have a positive number of executors. The only way I see to get that node back is to use the CLI to delete it and then create a new one.

        Attachments

          Issue Links

            Activity

            Hide
            oleg_nenashev Oleg Nenashev added a comment -

            It is a duplicate of JENKINS-41182 from what I see

            Show
            oleg_nenashev Oleg Nenashev added a comment - It is a duplicate of JENKINS-41182 from what I see
            Hide
            alec_m Alec Matschiner added a comment -

            Yep, I agree. Thanks for the update!

            Show
            alec_m Alec Matschiner added a comment - Yep, I agree. Thanks for the update!

              People

              • Assignee:
                Unassigned
                Reporter:
                alec_m Alec Matschiner
              • Votes:
                0 Vote for this issue
                Watchers:
                2 Start watching this issue

                Dates

                • Created:
                  Updated:
                  Resolved: