Uploaded image for project: 'Jenkins'
  1. Jenkins
  2. JENKINS-43069

NPE on exit - getEffectiveBrowser/getSwarm

    Details

    • Similar Issues:

      Description

      I am getting an NPE on exit that is causing my build to fail. I am hoping it is misconfiguration, so the resolution will be simple. I am running the build via "Build Now".

      F:\Jenkins\jobs\Omniwar\workspace>exit 0 
      FATAL: null
      java.lang.NullPointerException
      	at org.jenkinsci.plugins.p4.client.ConnectionHelper.getSwarm(ConnectionHelper.java:544)
      	at org.jenkinsci.plugins.p4.PerforceScm.guessBrowser(PerforceScm.java:225)
      	at hudson.scm.SCM.getEffectiveBrowser(SCM.java:146)
      	at hudson.scm.ChangeLogParser.parse(ChangeLogParser.java:57)
      	at hudson.model.AbstractBuild.calcChangeSet(AbstractBuild.java:911)
      	at hudson.model.AbstractBuild.getChangeSet(AbstractBuild.java:879)
      	at hudson.model.AbstractBuild.getCulprits(AbstractBuild.java:349)
      	at hudson.model.AbstractBuild$AbstractBuildExecution.post(AbstractBuild.java:669)
      	at hudson.model.Run.execute(Run.java:1753)
      	at hudson.model.FreeStyleBuild.run(FreeStyleBuild.java:43)
      	at hudson.model.ResourceController.execute(ResourceController.java:98)
      	at hudson.model.Executor.run(Executor.java:404)
      Finished: FAILURE
      

      It looks like it is looking for a browser and decides that that browser should be Swarm. I do not have any repo browser installed (i.e. I'm not using Swarm, P4Web, etc.) and the "Repository browser" setting is set to Auto.

       

      Full configuration can be found below.

       

       

        Attachments

          Activity

          erebel55 Ethan Thornburg created issue -
          erebel55 Ethan Thornburg made changes -
          Field Original Value New Value
          Description I am getting an NPE on exit that is causing my build to fail. I am hoping it is misconfiguration, so the resolution will be simple.
          {code:java}
          F:\Jenkins\jobs\Omniwar\workspace>exit 0
          FATAL: null
          java.lang.NullPointerException
          at org.jenkinsci.plugins.p4.client.ConnectionHelper.getSwarm(ConnectionHelper.java:544)
          at org.jenkinsci.plugins.p4.PerforceScm.guessBrowser(PerforceScm.java:225)
          at hudson.scm.SCM.getEffectiveBrowser(SCM.java:146)
          at hudson.scm.ChangeLogParser.parse(ChangeLogParser.java:57)
          at hudson.model.AbstractBuild.calcChangeSet(AbstractBuild.java:911)
          at hudson.model.AbstractBuild.getChangeSet(AbstractBuild.java:879)
          at hudson.model.AbstractBuild.getCulprits(AbstractBuild.java:349)
          at hudson.model.AbstractBuild$AbstractBuildExecution.post(AbstractBuild.java:669)
          at hudson.model.Run.execute(Run.java:1753)
          at hudson.model.FreeStyleBuild.run(FreeStyleBuild.java:43)
          at hudson.model.ResourceController.execute(ResourceController.java:98)
          at hudson.model.Executor.run(Executor.java:404)
          Finished: FAILURE
          {code}
          It looks like it is looking for a browser and decides that that browser should be Swarm. I do not have any repo browser installed and the "Repository browser" setting is set to Auto.

           

          Full configuration can be found below.

          !image-2017-03-23-09-08-49-026.png!

           

          !image-2017-03-23-09-10-11-536.png!

           
          I am getting an NPE on exit that is causing my build to fail. I am hoping it is misconfiguration, so the resolution will be simple. I am running the build via "Build Now".
          {code:java}
          F:\Jenkins\jobs\Omniwar\workspace>exit 0
          FATAL: null
          java.lang.NullPointerException
          at org.jenkinsci.plugins.p4.client.ConnectionHelper.getSwarm(ConnectionHelper.java:544)
          at org.jenkinsci.plugins.p4.PerforceScm.guessBrowser(PerforceScm.java:225)
          at hudson.scm.SCM.getEffectiveBrowser(SCM.java:146)
          at hudson.scm.ChangeLogParser.parse(ChangeLogParser.java:57)
          at hudson.model.AbstractBuild.calcChangeSet(AbstractBuild.java:911)
          at hudson.model.AbstractBuild.getChangeSet(AbstractBuild.java:879)
          at hudson.model.AbstractBuild.getCulprits(AbstractBuild.java:349)
          at hudson.model.AbstractBuild$AbstractBuildExecution.post(AbstractBuild.java:669)
          at hudson.model.Run.execute(Run.java:1753)
          at hudson.model.FreeStyleBuild.run(FreeStyleBuild.java:43)
          at hudson.model.ResourceController.execute(ResourceController.java:98)
          at hudson.model.Executor.run(Executor.java:404)
          Finished: FAILURE
          {code}
          It looks like it is looking for a browser and decides that that browser should be Swarm. I do not have any repo browser installed and the "Repository browser" setting is set to Auto.

           

          Full configuration can be found below.

          !image-2017-03-23-09-08-49-026.png!

           

          !image-2017-03-23-09-10-11-536.png!

           
          erebel55 Ethan Thornburg made changes -
          Description I am getting an NPE on exit that is causing my build to fail. I am hoping it is misconfiguration, so the resolution will be simple. I am running the build via "Build Now".
          {code:java}
          F:\Jenkins\jobs\Omniwar\workspace>exit 0
          FATAL: null
          java.lang.NullPointerException
          at org.jenkinsci.plugins.p4.client.ConnectionHelper.getSwarm(ConnectionHelper.java:544)
          at org.jenkinsci.plugins.p4.PerforceScm.guessBrowser(PerforceScm.java:225)
          at hudson.scm.SCM.getEffectiveBrowser(SCM.java:146)
          at hudson.scm.ChangeLogParser.parse(ChangeLogParser.java:57)
          at hudson.model.AbstractBuild.calcChangeSet(AbstractBuild.java:911)
          at hudson.model.AbstractBuild.getChangeSet(AbstractBuild.java:879)
          at hudson.model.AbstractBuild.getCulprits(AbstractBuild.java:349)
          at hudson.model.AbstractBuild$AbstractBuildExecution.post(AbstractBuild.java:669)
          at hudson.model.Run.execute(Run.java:1753)
          at hudson.model.FreeStyleBuild.run(FreeStyleBuild.java:43)
          at hudson.model.ResourceController.execute(ResourceController.java:98)
          at hudson.model.Executor.run(Executor.java:404)
          Finished: FAILURE
          {code}
          It looks like it is looking for a browser and decides that that browser should be Swarm. I do not have any repo browser installed and the "Repository browser" setting is set to Auto.

           

          Full configuration can be found below.

          !image-2017-03-23-09-08-49-026.png!

           

          !image-2017-03-23-09-10-11-536.png!

           
          I am getting an NPE on exit that is causing my build to fail. I am hoping it is misconfiguration, so the resolution will be simple. I am running the build via "Build Now".
          {code:java}
          F:\Jenkins\jobs\Omniwar\workspace>exit 0
          FATAL: null
          java.lang.NullPointerException
          at org.jenkinsci.plugins.p4.client.ConnectionHelper.getSwarm(ConnectionHelper.java:544)
          at org.jenkinsci.plugins.p4.PerforceScm.guessBrowser(PerforceScm.java:225)
          at hudson.scm.SCM.getEffectiveBrowser(SCM.java:146)
          at hudson.scm.ChangeLogParser.parse(ChangeLogParser.java:57)
          at hudson.model.AbstractBuild.calcChangeSet(AbstractBuild.java:911)
          at hudson.model.AbstractBuild.getChangeSet(AbstractBuild.java:879)
          at hudson.model.AbstractBuild.getCulprits(AbstractBuild.java:349)
          at hudson.model.AbstractBuild$AbstractBuildExecution.post(AbstractBuild.java:669)
          at hudson.model.Run.execute(Run.java:1753)
          at hudson.model.FreeStyleBuild.run(FreeStyleBuild.java:43)
          at hudson.model.ResourceController.execute(ResourceController.java:98)
          at hudson.model.Executor.run(Executor.java:404)
          Finished: FAILURE
          {code}
          It looks like it is looking for a browser and decides that that browser should be Swarm. I do not have any repo browser installed (i.e. I'm not using Swarm, P4Web, etc.) and the "Repository browser" setting is set to Auto.

           

          Full configuration can be found below.

          !image-2017-03-23-09-08-49-026.png!

           

          !image-2017-03-23-09-10-11-536.png!

           
          p4paul Paul Allen made changes -
          Status Open [ 1 ] In Progress [ 3 ]
          p4paul Paul Allen made changes -
          Assignee Paul Allen [ p4paul ]
          p4paul Paul Allen made changes -
          Status In Progress [ 3 ] In Review [ 10005 ]
          p4paul Paul Allen made changes -
          Status In Review [ 10005 ] Resolved [ 5 ]
          Resolution Fixed [ 1 ]
          p4paul Paul Allen made changes -
          Status Resolved [ 5 ] Closed [ 6 ]
          erebel55 Ethan Thornburg made changes -
          Resolution Fixed [ 1 ]
          Status Closed [ 6 ] Reopened [ 4 ]
          p4paul Paul Allen made changes -
          Status Reopened [ 4 ] Resolved [ 5 ]
          Resolution Fixed [ 1 ]
          p4paul Paul Allen made changes -
          Status Resolved [ 5 ] Closed [ 6 ]

            People

            • Assignee:
              p4paul Paul Allen
              Reporter:
              erebel55 Ethan Thornburg
            • Votes:
              0 Vote for this issue
              Watchers:
              3 Start watching this issue

              Dates

              • Created:
                Updated:
                Resolved: