Uploaded image for project: 'Jenkins'
  1. Jenkins
  2. JENKINS-45200

Archiving artifacts fails, but build step is shown with a green dot

    Details

    • Similar Issues:

      Description

      I use the archiveArtifact step in my Jenkinsfile, and even though it failed with the below messages in the console, the "Pipeline Steps" view showed a green ball for the archive artifact step, which made the error very hard to track down.

      [Pipeline] [ios] stage
      [Pipeline] [ios] { (Archive artifacts iOS64)
      [Pipeline] [ios] step
      16:10:28 [ios] Archiving artifacts
      16:10:28 [ios] ERROR: No artifacts found that match the file pattern "build/CVIE*". Configuration error?
      16:10:28 [ios] ERROR: ‘build/CVIE*’ doesn’t match anything because it is treated case sensitively. You can deactivate case sensitivity to get matches
      16:10:28 [ios] [Pipeline] [ios] }
      [Pipeline] [ios] // stage
      [Pipeline] [ios] }

        Attachments

          Issue Links

            Activity

            Hide
            bitwiseman Liam Newman added a comment -

            Andrew Bayer Jesse Glick 

            This was resolved as duplicate of JENKINS-38005, but it seems quite different.

            Andrew this is the issue I asking you about earlier today.

            I've updated the info on this bug - Jenkins 2.73.2.1, Pipeline: Basic Steps 2.6.  

            I run the Jenkinsfile below:

             

            pipeline {
              agent any
              stages {
                stage('Buzz Build') {
                  steps {
                    archiveArtifacts(artifacts: 'target/*.jar', fingerprint: true) 
                    sh "echo You shouldn't see me!"
                  }
                }
              }
            }
            

             

             

            And I get this log output:

             

            Pipeline] // stage
            [Pipeline] withEnv
            [Pipeline] {
            [Pipeline] stage
            [Pipeline] { (Buzz Build)
            [Pipeline] archiveArtifacts
            Archiving artifacts
            ERROR: No artifacts found that match the file pattern "target/*.jar". Configuration error?
            ERROR: ‘target/*.jar’ doesn’t match anything: even ‘target’ doesn’t exist
            [Pipeline] sh
            [ine-intro-demo_archive-test-BOJHA5PE46R56247HSVQBPNFA4Q7BTKJS3UOCQCHQTQE56HTWMMA] Running shell script
            + echo You should not see me!
            You should not see me!
            [Pipeline] }
            [Pipeline] // stage
            [Pipeline] }
            [Pipeline] // withEnv
            [Pipeline] }
            [Pipeline] // node
            [Pipeline] End of Pipeline
            Finished: FAILURE
            

             

             

             

            Show
            bitwiseman Liam Newman added a comment - Andrew Bayer Jesse Glick   This was resolved as duplicate of JENKINS-38005 , but it seems quite different. Andrew this is the issue I asking you about earlier today. I've updated the info on this bug - Jenkins 2.73.2.1, Pipeline: Basic Steps 2.6.   I run the Jenkinsfile below:   pipeline { agent any stages { stage( 'Buzz Build' ) { steps { archiveArtifacts(artifacts: 'target/*.jar' , fingerprint: true ) sh "echo You shouldn't see me!" } } } }     And I get this log output:   Pipeline] // stage [Pipeline] withEnv [Pipeline] { [Pipeline] stage [Pipeline] { (Buzz Build) [Pipeline] archiveArtifacts Archiving artifacts ERROR: No artifacts found that match the file pattern "target/*.jar" . Configuration error? ERROR: ‘target/*.jar’ doesn’t match anything: even ‘target’ doesn’t exist [Pipeline] sh [ine-intro-demo_archive-test-BOJHA5PE46R56247HSVQBPNFA4Q7BTKJS3UOCQCHQTQE56HTWMMA] Running shell script + echo You should not see me! You should not see me! [Pipeline] } [Pipeline] // stage [Pipeline] } [Pipeline] // withEnv [Pipeline] } [Pipeline] // node [Pipeline] End of Pipeline Finished: FAILURE      
            Hide
            batmat Baptiste Mathus added a comment -

            Just hit this too in Essentials. This is really unsettling and I fear can drive users crazy:

            • The whole Blue Ocean pipeline rendering is blue
            • Everything shows as blue in the Pipeline steps
              Despite all this, this still fails, and one has to look for the cause in many places.
            Show
            batmat Baptiste Mathus added a comment - Just hit this too in Essentials. This is really unsettling and I fear can drive users crazy: The whole Blue Ocean pipeline rendering is blue Everything shows as blue in the Pipeline steps Despite all this, this still fails, and one has to look for the cause in many places.
            Hide
            jglick Jesse Glick added a comment -

            Sounds like a dupe.

            Show
            jglick Jesse Glick added a comment - Sounds like a dupe.

              People

              • Assignee:
                Unassigned
                Reporter:
                estyrke Emil Styrke
              • Votes:
                2 Vote for this issue
                Watchers:
                6 Start watching this issue

                Dates

                • Created:
                  Updated:
                  Resolved: