Uploaded image for project: 'Jenkins'
  1. Jenkins
  2. JENKINS-54099

Warnings about "Failed Jenkins SSE Gateway configuration request. Unknown SSE event dispatcher" in Evergreen

    XMLWordPrintable

    Details

    • Sprint:
      Evergreen - Milestone 2
    • Similar Issues:
    • Released As:
      sse-gateway:1.17

      Description

      Problem statement

      We see warnings in Evergreen telemetry logging about the following:

      {
      level: WARNING, 
      message: Failed Jenkins SSE Gateway configuration request. Unknown SSE event dispatcher jenkins-blueocean-core-js-1539077847900-uelbb, 
      name: org.jenkinsci.plugins.ssegateway.SubscriptionConfigQueue, 
      timestamp: 1539098203899, 
      version: 1
      }
      

      https://sentry.io/jenkins-infra/evergreen/issues/698714976/

      Expected behavior

      I guess that log could inform a bit more on what the issue is, and what the cause can be. How do we fix it?
      Is this an actual issue, or more some log spam whose level should be lowered to INFO or less?

      Thanks!

        Attachments

          Issue Links

            Activity

            Hide
            batmat Baptiste Mathus added a comment -

            We also see Unknown dispatcher client Id 'jenkins-blueocean-core-js-1539077847900-uelbb' on HTTP session 'node018biparxm651l1wqkc6pgw47zz4'. Creating a new one. Make sure you are calling 'connect' before 'listen' and that HTTP sessions are being maintained between 'connect' and 'configure' calls. SSE client reconnects will not work - probably fine if running in non-browser/test mode., could this be related?

            https://sentry.io/share/issue/3a1eaccaff2c4616ab2cb499da8b3997/

            Show
            batmat Baptiste Mathus added a comment - We also see Unknown dispatcher client Id 'jenkins-blueocean-core-js-1539077847900-uelbb' on HTTP session 'node018biparxm651l1wqkc6pgw47zz4'. Creating a new one. Make sure you are calling 'connect' before 'listen' and that HTTP sessions are being maintained between 'connect' and 'configure' calls. SSE client reconnects will not work - probably fine if running in non-browser/test mode. , could this be related? https://sentry.io/share/issue/3a1eaccaff2c4616ab2cb499da8b3997/
            Hide
            batmat Baptiste Mathus added a comment -

            Michael Neale and Keith Zantow are saying off-band that this is probably 1) not really actionable and 2) a "very loud log" .

            So I'll file a PR to reduce the noise and we'll see where we go from there.

            Show
            batmat Baptiste Mathus added a comment - Michael Neale and Keith Zantow are saying off-band that this is probably 1) not really actionable and 2) a "very loud log" . So I'll file a PR to reduce the noise and we'll see where we go from there.

              People

              • Assignee:
                batmat Baptiste Mathus
                Reporter:
                batmat Baptiste Mathus
              • Votes:
                0 Vote for this issue
                Watchers:
                1 Start watching this issue

                Dates

                • Created:
                  Updated:
                  Resolved: