Uploaded image for project: 'Jenkins'
  1. Jenkins
  2. JENKINS-58727

Misleading log message when no e-mail is sent

    Details

    • Type: Improvement
    • Status: Fixed but Unreleased (View Workflow)
    • Priority: Trivial
    • Resolution: Fixed
    • Component/s: mailer-plugin
    • Labels:
      None
    • Environment:
      mailer 1.24, Jenkins 2.176.2
    • Similar Issues:

      Description

      Given the attached Groovy pipeline script (irrelevant parts removed), mailer plugin complais with the following error message: 
      No mail will be sent out, as 'XXX' does not have a result yet. Please make sure you set a proper result in case of pipeline/build scripts.
      It complains even though the build result is SUCCESS.

      It worked several days ago, before an update of Jenkins and certain plugins.+

       

      Is there anybody experiencing a similar issue? Maybe there is something wrong in my script, but it worked before, during months.

      If there is any workaround to avoid this, it will be welcome

       EDIT: When no e-mail has to be sent, a misleading message is printed in build log. I would not consider this a bug, but removing this message (or changing its text) would be an improvement

        Attachments

          Activity

          Hide
          carlosgarcia Carlos Garcia added a comment - - edited

          It seems to be only a misleading log message coming from mailer plugin.

          When the plugin is expected to send an e-mail (i.e: the build fails, or changes to normal after a failure), the log is not printed out and the e-mail is sent. When the build was SUCCESS and it is SUCCESS again, no e-mail is expected to be sent, and no e-mail is sent, but this log appears.

          It is safe to simply ignore the message.

           

          EDIT: Please, you can close the issue  And sorry for the alarm.

          Show
          carlosgarcia Carlos Garcia added a comment - - edited It seems to be only a misleading log message coming from mailer plugin. When the plugin is expected to send an e-mail (i.e: the build fails, or changes to normal after a failure), the log is not printed out and the e-mail is sent. When the build was SUCCESS and it is SUCCESS again, no e-mail is expected to be sent, and no e-mail is sent, but this log appears. It is safe to simply ignore the message.   EDIT: Please, you can close the issue  And sorry for the alarm.
          Hide
          haratsu Hagen Rahn added a comment -

          In fact this missleading message should be fixed, although the impact seems tiny, several of my users already asked me about it.

          Show
          haratsu Hagen Rahn added a comment - In fact this missleading message should be fixed, although the impact seems tiny, several of my users already asked me about it.
          Hide
          llamahunter Richard Lee added a comment -

          Please fix this.  It makes it appear that the build notification system is broken, when in fact it is not.  Causes a lot of unnecessary worry.

          Show
          llamahunter Richard Lee added a comment - Please fix this.  It makes it appear that the build notification system is broken, when in fact it is not.  Causes a lot of unnecessary worry.
          Hide
          albers Harald Albers added a comment -

          I just created #69 to address this issue.

          Show
          albers Harald Albers added a comment - I just created #69 to address this issue.
          Hide
          nkjethani825 Nikita Jethani added a comment -

          I am facing same issue

          Show
          nkjethani825 Nikita Jethani added a comment - I am facing same issue
          Hide
          shivakumarrh Shiv H added a comment -

          i too facing same issue

          Show
          shivakumarrh Shiv H added a comment - i too facing same issue
          Hide
          albers Harald Albers added a comment -

          The issuse was fixed in #69, can someone please create a new release?

          Show
          albers Harald Albers added a comment - The issuse was fixed in  #69 , can someone please create a new release?
          Hide
          albers Harald Albers added a comment -

          Fixed in release 1.30

          Show
          albers Harald Albers added a comment - Fixed in release 1.30

            People

            • Assignee:
              alecharp Adrien Lecharpentier
              Reporter:
              carlosgarcia Carlos Garcia
            • Votes:
              6 Vote for this issue
              Watchers:
              10 Start watching this issue

              Dates

              • Created:
                Updated:
                Resolved: