Details

    • Type: Bug
    • Status: Resolved
    • Priority: Major
    • Resolution: Duplicate
    • Component/s: maven-plugin
    • Labels:
      None

      Description

      Version 1.395:

      At Apache, we have 1.395, and a maven 3.0.2 install configured. I set up a build, and got the following. Note the nonfunctional google groups email address, by the way.

      At revision 1062467
      no change for https://svn.apache.org/repos/asf/webservices/xmlschema/trunk since the previous build
      Unpacking https://archive.apache.org/dist/maven/binaries/apache-maven-3.0.2-bin.tar.gz to /home/hudson/hudson-slave/tools/Maven_3.0 on ubuntu1
      ERROR: Processing failed due to a bug in the code. Please report this to hudson-users@googlegroups.com
      java.lang.IllegalArgumentException: /home/hudson/hudson-slave/tools/Maven_3.0 without lib directory
      	at hudson.maven.MavenEmbedderUtils.buildClassRealm(MavenEmbedderUtils.java:81)
      	at hudson.maven.MavenEmbedderUtils.getMavenVersion(MavenEmbedderUtils.java:170)
      	at hudson.maven.MavenVersionCallable.call(MavenVersionCallable.java:56)
      	at hudson.maven.MavenVersionCallable.call(MavenVersionCallable.java:40)
      	at hudson.remoting.UserRequest.perform(UserRequest.java:114)
      	at hudson.remoting.UserRequest.perform(UserRequest.java:48)
      	at hudson.remoting.Request$2.run(Request.java:270)
      	at java.util.concurrent.Executors$RunnableAdapter.call(Executors.java:471)
      	at java.util.concurrent.FutureTask$Sync.innerRun(FutureTask.java:334)
      	at java.util.concurrent.FutureTask.run(FutureTask.java:166)
      	at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(ThreadPoolExecutor.java:1110)
      	at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:603)
      	at java.lang.Thread.run(Thread.java:636)
      project=hudson.maven.MavenModuleSet@4f54cc7c[xmlschema-new-trunk-jdk15-native-m3]
      project.getModules()=[]
      project.getRootModule()=null
      FATAL: /home/hudson/hudson-slave/tools/Maven_3.0 without lib directory
      java.lang.IllegalArgumentException: /home/hudson/hudson-slave/tools/Maven_3.0 without lib directory
      	at hudson.maven.MavenEmbedderUtils.buildClassRealm(MavenEmbedderUtils.java:81)
      	at hudson.maven.MavenEmbedderUtils.getMavenVersion(MavenEmbedderUtils.java:170)
      	at hudson.maven.MavenVersionCallable.call(MavenVersionCallable.java:56)
      	at hudson.maven.MavenVersionCallable.call(MavenVersionCallable.java:40)
      	at hudson.remoting.UserRequest.perform(UserRequest.java:114)
      	at hudson.remoting.UserRequest.perform(UserRequest.java:48)
      	at hudson.remoting.Request$2.run(Request.java:270)
      	at java.util.concurrent.Executors$RunnableAdapter.call(Executors.java:471)
      	at java.util.concurrent.FutureTask$Sync.innerRun(FutureTask.java:334)
      	at java.util.concurrent.FutureTask.run(FutureTask.java:166)
      	at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(ThreadPoolExecutor.java:1110)
      	at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:603)
      	at java.lang.Thread.run(Thread.java:636)
      

        Issue Links

          Activity

          bimargulies bimargulies created issue -
          Hide
          olamy olamy added a comment -

          Hello,
          Does it concerns the build here : https://hudson.apache.org/hudson/job/xmlschema-new-trunk-jdk15/ ?

          Show
          olamy olamy added a comment - Hello, Does it concerns the build here : https://hudson.apache.org/hudson/job/xmlschema-new-trunk-jdk15/ ?
          Hide
          olamy olamy added a comment -

          btw all looks to be fine here : https://hudson.apache.org/hudson/job/xmlschema-new-trunk-jdk15-native-m3/

          so is there really an issue ?

          Show
          olamy olamy added a comment - btw all looks to be fine here : https://hudson.apache.org/hudson/job/xmlschema-new-trunk-jdk15-native-m3/ so is there really an issue ?
          Hide
          bimargulies bimargulies added a comment -

          At this point, just the broken google group email address diagnosis of what was a problem local to the Apache instance.

          Also, that latter build (which was the issue) failed over and over before succeeding, and I can't explain why.

          Show
          bimargulies bimargulies added a comment - At this point, just the broken google group email address diagnosis of what was a problem local to the Apache instance. Also, that latter build (which was the issue) failed over and over before succeeding, and I can't explain why.
          Hide
          kutzi kutzi added a comment -

          The "without lib directory" issue seems to be the same as JENKINS-9241

          Show
          kutzi kutzi added a comment - The "without lib directory" issue seems to be the same as JENKINS-9241
          kutzi kutzi made changes -
          Field Original Value New Value
          Status Open [ 1 ] Resolved [ 5 ]
          Resolution Duplicate [ 3 ]
          kutzi kutzi made changes -
          Link This issue duplicates JENKINS-9241 [ JENKINS-9241 ]
          ircbot IRCbot Run by Kohsuke made changes -
          Component/s maven-plugin [ 16033 ]
          Component/s maven2 [ 15487 ]

            People

            • Assignee:
              Unassigned
              Reporter:
              bimargulies bimargulies
            • Votes:
              0 Vote for this issue
              Watchers:
              0 Start watching this issue

              Dates

              • Created:
                Updated:
                Resolved: