Uploaded image for project: 'Jenkins'
  1. Jenkins
  2. JENKINS-13583

Error about sending to an empty list of recipients

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Closed (View Workflow)
    • Priority: Major
    • Resolution: Fixed
    • Labels:
      None
    • Environment:
      Jenkins version 1.460, git plugin: 1.1.17, email-ext: 2.20
    • Similar Issues:

      Description

      Sometimes my jobs won't send emails and I will see the message "An attempt to send an e-mail to empty list of recipients, ignored." You can see an email of this at http://mtu.net:8042/job/fll-release/20/. I have this job setup to send only to the recipient list ($DEFAULT_RECIPIENTS) for all actions. I've received this error on jobs setup to use the committers list as well.

        Attachments

        1. build.log
          70 kB
        2. email-ext.hpi
          169 kB
        3. fll-build.log
          284 kB
        4. fll-email-ext-config.jpg
          fll-email-ext-config.jpg
          88 kB
        5. fll-git-config-0.jpg
          fll-git-config-0.jpg
          57 kB
        6. fll-git-config-1.jpg
          fll-git-config-1.jpg
          89 kB
        7. success-expanded.jpg
          success-expanded.jpg
          69 kB

          Activity

          Hide
          jpschewe jpschewe added a comment -

          Here's the bottom of the log, which I suspect is what you need:
          08:11:57 [WARNINGS] Parsing warnings in console log with parser Java Compiler (javac)
          08:11:58 Archiving artifacts
          08:11:59 Publishing Cobertura coverage report...
          08:11:59 Publishing Cobertura coverage results...
          08:12:01 Recording test results
          08:12:02 Description set: Branch origin/feature.27.num-teams-per-judge
          08:12:02 Email was triggered for: Success
          08:12:02 Sending email for trigger: Success
          08:12:02 Send to developers
          08:12:02 Getting users from changeset
          08:12:02 Get users from changeset - users.size() = 0
          08:12:02 413: recipientAddresses.size() = 0
          08:12:02 Setting 0 recipients
          08:12:02 An attempt to send an e-mail to empty list of recipients, ignored.
          08:12:02 Finished: SUCCESS

          There was no new changeset for this build as it was triggered manually. So perhaps this is expected. I ran another job that always send to the default list of recipients and that one worked. I'll keep watching it and let you know if I have more trouble. I'll leave the debug one running on my opensource server.

          Show
          jpschewe jpschewe added a comment - Here's the bottom of the log, which I suspect is what you need: 08:11:57 [WARNINGS] Parsing warnings in console log with parser Java Compiler (javac) 08:11:58 Archiving artifacts 08:11:59 Publishing Cobertura coverage report... 08:11:59 Publishing Cobertura coverage results... 08:12:01 Recording test results 08:12:02 Description set: Branch origin/feature.27.num-teams-per-judge 08:12:02 Email was triggered for: Success 08:12:02 Sending email for trigger: Success 08:12:02 Send to developers 08:12:02 Getting users from changeset 08:12:02 Get users from changeset - users.size() = 0 08:12:02 413: recipientAddresses.size() = 0 08:12:02 Setting 0 recipients 08:12:02 An attempt to send an e-mail to empty list of recipients, ignored. 08:12:02 Finished: SUCCESS There was no new changeset for this build as it was triggered manually. So perhaps this is expected. I ran another job that always send to the default list of recipients and that one worked. I'll keep watching it and let you know if I have more trouble. I'll leave the debug one running on my opensource server.
          Hide
          slide_o_mix Alex Earl added a comment -

          This is interesting, based on the config screens you show, there should be a log saying "Send to recipient" but it is not there. Can you post your config.xml for this job?

          Show
          slide_o_mix Alex Earl added a comment - This is interesting, based on the config screens you show, there should be a log saying "Send to recipient" but it is not there. Can you post your config.xml for this job?
          Hide
          jpschewe jpschewe added a comment -

          Sorry, I've been giving you output from two different jobs. The config screens match the second job that I ran manually. So I'd say this is fixed.

          Show
          jpschewe jpschewe added a comment - Sorry, I've been giving you output from two different jobs. The config screens match the second job that I ran manually. So I'd say this is fixed.
          Hide
          slide_o_mix Alex Earl added a comment -

          Fixed in 2.22, or fixed in the debug version I gave you?

          Show
          slide_o_mix Alex Earl added a comment - Fixed in 2.22, or fixed in the debug version I gave you?
          Hide
          jpschewe jpschewe added a comment -

          Appears to be fixed in 2.22.

          Show
          jpschewe jpschewe added a comment - Appears to be fixed in 2.22.

            People

            • Assignee:
              ndeloof Nicolas De Loof
              Reporter:
              jpschewe jpschewe
            • Votes:
              0 Vote for this issue
              Watchers:
              2 Start watching this issue

              Dates

              • Created:
                Updated:
                Resolved: