Uploaded image for project: 'Jenkins'
  1. Jenkins
  2. JENKINS-17614

Jenkins triggers builds on git SCM changes, but nothing changed

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Open (View Workflow)
    • Priority: Critical
    • Resolution: Unresolved
    • Component/s: git-plugin
    • Labels:
      None
    • Similar Issues:

      Description

      Hi,

      Recently I've upgraded Jenkins to ver 1.508 and many plugins (including Jenkins GIT plugin from 1.1.25 to 1.3.0) and since that time I got a lot of my jobs using Git SCM running very frequently without any reason.
      None of my jobs using "Poll SCM" in "Build Triggers". But I see them running with build cause "Started by an SCM change" though very often there are no changes at all. And Polling Log is always empty.

        Attachments

        1. Image_1.png
          Image_1.png
          32 kB
        2. image-2018-10-17-14-03-19-028.png
          image-2018-10-17-14-03-19-028.png
          10 kB
        3. image-2018-10-17-14-04-05-260.png
          image-2018-10-17-14-04-05-260.png
          3 kB
        4. IntegritySCM.zip
          156 kB
        5. view1.JPG
          view1.JPG
          20 kB
        6. View2.JPG
          View2.JPG
          33 kB

          Issue Links

            Activity

            Hide
            markewaite Mark Waite added a comment -

            Dana Maxfield I don't know of any other work arounds beyond those that I listed earlier.

            Show
            markewaite Mark Waite added a comment - Dana Maxfield I don't know of any other work arounds beyond those that I listed earlier.
            Hide
            antonsalnikov Anto Salnikov added a comment -

            Having the same issue. 

            Show
            antonsalnikov Anto Salnikov added a comment - Having the same issue. 
            Hide
            pazzinivinicius Vinicius Pazzini added a comment -

            Same problem, any news??

            Show
            pazzinivinicius Vinicius Pazzini added a comment - Same problem, any news??
            Hide
            markewaite Mark Waite added a comment -
            Show
            markewaite Mark Waite added a comment - Vinicius Pazzini no news
            Hide
            nina_jiang Nina Jiang added a comment - - edited

            Recently I got into this issue and fix it by identify the right 'Branch Specifier '.

            Set the 'Branch Specifier ' as '*/dev' will cause the problem because I have a local branch called 'local/dev' and the auto-pull won't update the local branch.

            Set the 'Branch Specifier ' as 'origin/dev', the poll SCM get back to normal.

             

             

            Show
            nina_jiang Nina Jiang added a comment - - edited Recently I got into this issue and fix it by identify the right 'Branch Specifier '. Set the 'Branch Specifier ' as '*/dev' will cause the problem because I have a local branch called 'local/dev' and the auto-pull won't update the local branch. Set the 'Branch Specifier ' as 'origin/dev', the poll SCM get back to normal.    

              People

              • Assignee:
                Unassigned
                Reporter:
                uvizhe Alexander Uvizhev
              • Votes:
                54 Vote for this issue
                Watchers:
                66 Start watching this issue

                Dates

                • Created:
                  Updated: