Uploaded image for project: 'Jenkins'
  1. Jenkins
  2. JENKINS-19106

Upgraded to 1.526 - ClassNotFoundException: org.jvnet.hudson.maven3.listeners.HudsonMavenExecutionResult

    Details

    • Similar Issues:

      Description

      Every maven build I try to start on this just upgraded Jenkins-instance results in a stacktrace like:
      Parsing POMs

      [JMunin] $ /usr/lib/jvm/java-7-openjdk-amd64/bin/java -Dm3plugin.lib=/mnt/workspace/jenkins/cache/artifactory-plugin/2.1.7 -cp /mnt/workspace/jenkins/plugins/maven-plugin/WEB-INF/lib/maven3-agent-1.4.jar:/usr/share/maven/boot/plexus-classworlds-2.x.jar org.jvnet.hudson.maven3.agent.Maven3Main /usr/share/maven /mnt/storage/tomcat/jenkins/WEB-INF/lib/remoting-2.30.jar /mnt/workspace/jenkins/plugins/maven-plugin/WEB-INF/lib/maven3-interceptor-1.4.jar /mnt/workspace/jenkins/plugins/maven-plugin/WEB-INF/lib/maven3-interceptor-commons-1.4.jar 48878

      <===[JENKINS REMOTING CAPACITY]===>channel started

      channel stopped
      ERROR: Het lezen van de POMs is gefaald.
      java.io.IOException: Remote call on Channel to Maven [/usr/lib/jvm/java-7-openjdk-amd64/bin/java, -Dm3plugin.lib=/mnt/workspace/jenkins/cache/artifactory-plugin/2.1.7, -cp, /mnt/workspace/jenkins/plugins/maven-plugin/WEB-INF/lib/maven3-agent-1.4.jar:/usr/share/maven/boot/plexus-classworlds-2.x.jar, org.jvnet.hudson.maven3.agent.Maven3Main, /usr/share/maven, /mnt/storage/tomcat/jenkins/WEB-INF/lib/remoting-2.30.jar, /mnt/workspace/jenkins/plugins/maven-plugin/WEB-INF/lib/maven3-interceptor-1.4.jar, /mnt/workspace/jenkins/plugins/maven-plugin/WEB-INF/lib/maven3-interceptor-commons-1.4.jar, 48878] failed
      at hudson.remoting.Channel.call(Channel.java:723)
      at hudson.maven.ProcessCache$MavenProcess.call(ProcessCache.java:160)
      at hudson.maven.MavenModuleSetBuild$MavenModuleSetBuildExecution.doRun(MavenModuleSetBuild.java:813)
      at hudson.model.AbstractBuild$AbstractBuildExecution.run(AbstractBuild.java:586)
      at hudson.model.Run.execute(Run.java:1597)
      at hudson.maven.MavenModuleSetBuild.run(MavenModuleSetBuild.java:506)
      at hudson.model.ResourceController.execute(ResourceController.java:88)
      at hudson.model.Executor.run(Executor.java:247)
      Caused by: java.lang.NoClassDefFoundError: org/jvnet/hudson/maven3/listeners/HudsonMavenExecutionResult
      at java.lang.Class.getDeclaredMethods0(Native Method)
      at java.lang.Class.privateGetDeclaredMethods(Class.java:2451)
      at java.lang.Class.getMethod0(Class.java:2694)
      at java.lang.Class.getMethod(Class.java:1622)
      at hudson.maven.Maven3Builder.call(Maven3Builder.java:117)
      at hudson.maven.Maven3Builder.call(Maven3Builder.java:67)
      at hudson.remoting.UserRequest.perform(UserRequest.java:118)
      at hudson.remoting.UserRequest.perform(UserRequest.java:48)
      at hudson.remoting.Request$2.run(Request.java:326)
      at hudson.remoting.InterceptingExecutorService$1.call(InterceptingExecutorService.java:72)
      at java.util.concurrent.FutureTask$Sync.innerRun(FutureTask.java:334)
      at java.util.concurrent.FutureTask.run(FutureTask.java:166)
      at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(ThreadPoolExecutor.java:1145)
      at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:615)
      at java.lang.Thread.run(Thread.java:722)
      Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: org.jvnet.hudson.maven3.listeners.HudsonMavenExecutionResult
      at org.codehaus.plexus.classworlds.strategy.SelfFirstStrategy.loadClass(SelfFirstStrategy.java:50)
      at org.codehaus.plexus.classworlds.realm.ClassRealm.loadClass(ClassRealm.java:244)
      at org.codehaus.plexus.classworlds.realm.ClassRealm.loadClass(ClassRealm.java:230)
      ... 15 more
      FTP: Current build result is [FAILURE], not going to run.
      Finished: FAILURE

      Before the upgrade, all builds where working fine but now they are all failing.

        Attachments

          Issue Links

            Activity

            Hide
            rvanoo Rob van Oostrum added a comment -

            See JENKINS-19105 as well, similar if not identical

            Show
            rvanoo Rob van Oostrum added a comment - See JENKINS-19105 as well, similar if not identical
            Hide
            terryrankine Terry Rankine added a comment -

            exact same problem here - searched last night and couldnt see anything - thought I was going crazy!

            Show
            terryrankine Terry Rankine added a comment - exact same problem here - searched last night and couldnt see anything - thought I was going crazy!
            Hide
            mdobacz Michal Dobaczewski added a comment -

            For me this problem only appeared after adding Artifactory deployment to build. Otherwise 1.526 works for me and the same build succeeds once the Artifactory plugin is removed from it.

            Show
            mdobacz Michal Dobaczewski added a comment - For me this problem only appeared after adding Artifactory deployment to build. Otherwise 1.526 works for me and the same build succeeds once the Artifactory plugin is removed from it.
            Hide
            dukethrash Deryl Spielman added a comment -

            Same here.. can you guys vote on the issue so it can get resolved?

            Show
            dukethrash Deryl Spielman added a comment - Same here.. can you guys vote on the issue so it can get resolved?
            Hide
            terryrankine Terry Rankine added a comment -

            issue is closed so voted on #19105 instead

            Show
            terryrankine Terry Rankine added a comment - issue is closed so voted on #19105 instead

              People

              • Assignee:
                Unassigned
                Reporter:
                tboven Tim Boven
              • Votes:
                2 Vote for this issue
                Watchers:
                5 Start watching this issue

                Dates

                • Created:
                  Updated:
                  Resolved: