Uploaded image for project: 'Jenkins'
  1. Jenkins
  2. JENKINS-19251

After upgrade from 1.519 to 1.526 -> NumberFormatException occurs during maven 3 build

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Resolved
    • Priority: Critical
    • Resolution: Fixed
    • Component/s: maven-plugin
    • Labels:
    • Environment:
    • Similar Issues:

      Description

      Builds of type Maven2/3 Build.

      Started by timer
      [EnvInject] - Loading node environment variables.
      Building remotely on KO.LINUX.05 in workspace XXXx
      
      Cleaning up /var/lib/jenkins/workspace/fb_g3his.tea.wma-root_deploy/.
      
      Updating XXXXXX/wma.3.1.x-fb/wma-root at revision '2013-08-18T22:00:13.715 +0200'
      At revision 134474
      
      no change for http://XXXXXX/wma.3.1.x-fb/wma-root since the previous build
      
      Parsing POMs
      
      Downloaded artifacts..... 
      
      [wma-root_deploy] $ /var/lib/jenkins/tools/jdk/jdk1.6.0_45/bin/java -Xmx580M -cp /var/lib/jenkins/maven3-agent.jar:/var/lib/jenkins/tools/maven/apache-maven-3.0.4/boot/plexus-classworlds-2.4.jar org.jvnet.hudson.maven3.agent.Maven3Main /var/lib/jenkins/tools/maven/apache-maven-3.0.4 /var/lib/jenkins/slave.jar /var/lib/jenkins/maven3-interceptor.jar /var/lib/jenkins/maven3-interceptor-commons.jar 48798
      Exception in thread "main" java.lang.NumberFormatException: For input string: "/var/lib/jenkins/maven3-interceptor-commons.jar"
      	at java.lang.NumberFormatException.forInputString(NumberFormatException.java:48)
      	at java.lang.Integer.parseInt(Integer.java:449)
      	at java.lang.Integer.parseInt(Integer.java:499)
      	at org.jvnet.hudson.maven3.agent.Maven3Main.main(Maven3Main.java:65)
      
      ERROR: Failed to launch Maven. Exit code = 1
      An attempt to send an e-mail to empty list of recipients, ignored.
      Notifying upstream projects of job completion
      Finished: FAILURE
      
      

      Other info:

      • What is funny that upgrade was done on Friday -> builds were working throught weekend without any biggers problems, on Monday this bug appears.
      • it affects about 50% of builds of most projects - undeterministic ...
        When builds passed corresponding maven line has the different numbers or arguments - without "/var/lib/jenkins/maven3-interceptor-commons.jar"
      [wma-root_deploy] $ /var/lib/jenkins/tools/jdk/jdk1.6.0_45/bin/java -Xmx580M -cp /var/lib/jenkins/maven3-agent.jar:/var/lib/jenkins/tools/maven/apache-maven-3.0.4/boot/plexus-classworlds-2.4.jar org.jvnet.hudson.maven3.agent.Maven3Main /var/lib/jenkins/tools/maven/apache-maven-3.0.4 /var/lib/jenkins/slave.jar /var/lib/jenkins/maven3-interceptor.jar 46450
      
      • when I rollback to 1.519 its gone
      • after week once again upgraded but to 1.527 and the same bug shown
      • rollback to 1.519 helped..

      I can deliver more info just need to know what...

        Attachments

          Issue Links

            Activity

              People

              • Assignee:
                jglick Jesse Glick
                Reporter:
                marecki Marek Marzec
              • Votes:
                4 Vote for this issue
                Watchers:
                13 Start watching this issue

                Dates

                • Created:
                  Updated:
                  Resolved: