Uploaded image for project: 'Jenkins'
  1. Jenkins
  2. JENKINS-21625

Subversion Polling does not work properly whenever using variables in the Repository URL

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Resolved (View Workflow)
    • Priority: Blocker
    • Resolution: Duplicate
    • Component/s: subversion-plugin
    • Labels:
      None
    • Environment:
      Jenkins ver. 1.549
      Running on Windows server
      Java 7
    • Similar Issues:

      Description

      After the last subversion plugin update, we start to face some endless job executions. Even when no new commits were performed in the SVN repository.

      We have found in the subversion pooling log that it was unable to check for changes in the SVN repository so, because of this, it decided to rebuild the job.

      The workaround was to use static URL in the repository url input.

        Attachments

          Issue Links

            Activity

            Hide
            danielbeck Daniel Beck added a comment -

            Specify matching 'Additional Credentials' as described in comments to JENKINS-21785 – it should work for this issue as well.

            Show
            danielbeck Daniel Beck added a comment - Specify matching 'Additional Credentials' as described in comments to JENKINS-21785 – it should work for this issue as well.
            Hide
            danielbeck Daniel Beck added a comment -

            Seems to duplicate JENKINS-23007. I've already submitted a patch for that one, so resolving this one.

            Show
            danielbeck Daniel Beck added a comment - Seems to duplicate JENKINS-23007 . I've already submitted a patch for that one, so resolving this one.
            Hide
            tpbradt Tim Bradt added a comment -

            This is still a problem in Subversion plug-in 2.5...

            Started on Apr 10, 2015 3:42:02 PM
            ERROR: Failed to check repository revision for ${SVN_URL_ROOT}30-Dev/DatabaseBuild
            org.tmatesoft.svn.core.SVNException: svn: E125002: Malformed URL '${SVN_URL_ROOT}30-Dev/DatabaseBuild'

            I don't have any credential issues.

            Show
            tpbradt Tim Bradt added a comment - This is still a problem in Subversion plug-in 2.5... Started on Apr 10, 2015 3:42:02 PM ERROR: Failed to check repository revision for ${SVN_URL_ROOT}30-Dev/DatabaseBuild org.tmatesoft.svn.core.SVNException: svn: E125002: Malformed URL '${SVN_URL_ROOT}30-Dev/DatabaseBuild' I don't have any credential issues.
            Hide
            lionel_trebuchon Lionel Trebuchon added a comment - - edited

            Hello!

            I also use the svn plugin 2.5.
            For me, the passing of environment variables defined on folder level (or on jenkins level, whatever you use) works well when I am building on... linux (debian)!
            The ${PATH_TO_MY_SOFTWARE} expands like a charme into the true link.

            On Windows however, ${PATH_TO_MY_COMPILERS} and %PATH_TO_MY_SOFTWARE% that same mistake "ERROR: Failed to check out %SVN_PERIPHERALS-P2_LATEST%/fdoot_mpd
            org.tmatesoft.svn.core.SVNException: svn: E125002: Malformed URL "

            I don't know if this piece of information helps anyone. I am still waiting for the Windows solution, the Linux solution seems to work (I really didn't have to tweak anything)
            Friendly Greetings, and have a wonderful day!
            Lionel

            Show
            lionel_trebuchon Lionel Trebuchon added a comment - - edited Hello! I also use the svn plugin 2.5. For me, the passing of environment variables defined on folder level (or on jenkins level, whatever you use) works well when I am building on... linux (debian) ! The ${PATH_TO_MY_SOFTWARE} expands like a charme into the true link. On Windows however, ${PATH_TO_MY_COMPILERS} and %PATH_TO_MY_SOFTWARE% that same mistake "ERROR: Failed to check out %SVN_PERIPHERALS-P2_LATEST%/fdoot_mpd org.tmatesoft.svn.core.SVNException: svn: E125002: Malformed URL " I don't know if this piece of information helps anyone. I am still waiting for the Windows solution, the Linux solution seems to work (I really didn't have to tweak anything) Friendly Greetings, and have a wonderful day! Lionel
            Hide
            heipa Pascal Heinrich added a comment - - edited

            I still have exact the same problem with subversion plugin version 2.7.1 I do not see this issue Resolved.

            Show
            heipa Pascal Heinrich added a comment - - edited I still have exact the same problem with subversion plugin version 2.7.1 I do not see this issue Resolved.

              People

              • Assignee:
                Unassigned
                Reporter:
                fbrubbo Fernando Rubbo
              • Votes:
                9 Vote for this issue
                Watchers:
                16 Start watching this issue

                Dates

                • Created:
                  Updated:
                  Resolved: