Details

    • Similar Issues:
    • Released As:
      1.9.8

      Description

      I tagged both components because I'm not sure which is triggering this behavior.

      We installed the visualizer plugin on Friday (its awesome btw!).  The Update Center was used to apply the plugin, the only dependency added was the "down stream build cache" plugin.

      Everything seemed to be functioning fine after that.  The flowcharts looked great.  Exactly what we've been looking for.

      I come in Monday and I'm seeing the jenkins "oops!" screen all over the place.

       

       

       

      16-Dec-2019 07:42:55.880 SEVERE [Handling GET /job/lb/job/ecs/job/ECS_12.10.0/74/yabv/buildFlow from 10.4.160.104 : https-jsse-nio-9443-exec-16] org.apache.catalina.core.ApplicationContext.log Error while serving https://************/74/yabv/buildFlow
      java.lang.reflect.InvocationTargetException
      at org.kohsuke.stapler.Function$MethodFunction.invoke(Function.java:400)
      at org.kohsuke.stapler.Function$InstanceFunction.invoke(Function.java:408)
      at org.kohsuke.stapler.Function.bindAndInvoke(Function.java:212)

      <...>

      at org.apache.tomcat.util.threads.TaskThread$WrappingRunnable.run(TaskThread.java:61)
      at java.lang.Thread.run(Thread.java:748)
      Caused by: java.lang.NullPointerException

       

      I've attached a sample dump from the logs (jenkins-issue.txt), and a dump from the screen of what a page outputs (jenkins-issue-sg.txt).

      These plugin additions where the only change in my system in the last week or so.  I tried a Jenkins service restart but the problem persisted.

      Disabling the two new plugins returned my system to normal.

      We'd love to get this functionality back.  If there is an information I can provide to help debug let me know.

       

       

        Attachments

          Activity

          Hide
          gustafl Gustaf Lundh added a comment -

          Thanks for the (great) report!

          From the stacktrace, it seems that the NPE is triggered when there is a build in the queue that has been triggered by an upstream build that the logged in user does not have access rights to read.

          Do you have projects that are hidden from the user experiencing the NPE?

          I'll try to push a new version with some extra NPE checks this week.

          Show
          gustafl Gustaf Lundh added a comment - Thanks for the (great) report! From the stacktrace, it seems that the NPE is triggered when there is a build in the queue that has been triggered by an upstream build that the logged in user does not have access rights to read. Do you have projects that are hidden from the user experiencing the NPE? I'll try to push a new version with some extra NPE checks this week.
          Hide
          mwilson Matt Wilson added a comment -

          That could be the case.  We use folder permissions quite a bit to block off certain jobs.  That said, I was seeing this error myself on pretty much any job I looked at (my account has full access to all of Jenkins).

          Show
          mwilson Matt Wilson added a comment - That could be the case.  We use folder permissions quite a bit to block off certain jobs.  That said, I was seeing this error myself on pretty much any job I looked at (my account has full access to all of Jenkins).
          Hide
          gustafl Gustaf Lundh added a comment -

          Fix in 1.9.8

          Show
          gustafl Gustaf Lundh added a comment - Fix in 1.9.8
          Hide
          gustafl Gustaf Lundh added a comment - - edited

          Hi Matt,

          The issue should be solved. Please try 1.9.8 and reopen the issue if it reappears.

          Show
          gustafl Gustaf Lundh added a comment - - edited Hi Matt, The issue should be solved. Please try 1.9.8 and reopen the issue if it reappears.
          Hide
          mwilson Matt Wilson added a comment -

          Thanks, I'll likely not get a chance to install it until the 30th. 

          cheers!

          Show
          mwilson Matt Wilson added a comment - Thanks, I'll likely not get a chance to install it until the 30th.  cheers!
          Hide
          gustafl Gustaf Lundh added a comment -

          Hi Matt,

          Have you had a chance to tryout the fix yet?

          Show
          gustafl Gustaf Lundh added a comment - Hi Matt, Have you had a chance to tryout the fix yet?
          Hide
          mwilson Matt Wilson added a comment -

          Yes, I did get it updated and reactivated on Dec 30.  We're just in our first regular work week post holidays, usage levels are back to a normal high.  So far we have had no re-occurrence of the problem!  All is well.  Thanks for the help!

          Show
          mwilson Matt Wilson added a comment - Yes, I did get it updated and reactivated on Dec 30.  We're just in our first regular work week post holidays, usage levels are back to a normal high.  So far we have had no re-occurrence of the problem!  All is well.  Thanks for the help!

            People

            • Assignee:
              gustafl Gustaf Lundh
              Reporter:
              mwilson Matt Wilson
            • Votes:
              0 Vote for this issue
              Watchers:
              2 Start watching this issue

              Dates

              • Created:
                Updated:
                Resolved: