Uploaded image for project: 'Jenkins'
  1. Jenkins
  2. JENKINS-18678

Builds disappear some time after renaming job

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Resolved
    • Priority: Blocker
    • Resolution: Fixed
    • Component/s: core
    • Environment:
      Any
      Observed in LTS 1.509.2, LTS 1.509.3, 1.528, 1.532-SNAPSHOT (private-09/12/2013 13:02 GMT-jenkins)
    • Similar Issues:

      Description

      Builds disappear from Jenkins some time after a project has been renamed.

      We upgraded from 1.492 on July 4th and then renamed one build. Four days later we realized the renamed build had lost some or all of its builds. We recovered the builds by reloading from disk this morning. Later in the afternoon, another project was renamed, and some of its builds went missing too.

      Here are the builds of the renamed job on disk:

      $ ls -l
      total 25
      lrwxrwxrwx 1 jenkins jenkins  19 Mar  1 13:29 1 -> 2013-03-01_13-29-26
      lrwxrwxrwx 1 jenkins jenkins  19 Mar  1 13:31 2 -> 2013-03-01_13-31-20
      drwxrwxr-x 3 jenkins jenkins 141 Jul  9 08:24 2013-03-01_13-29-26
      drwxrwxr-x 3 jenkins jenkins 141 Jul  9 08:24 2013-03-01_13-31-20
      drwxrwxr-x 3 jenkins jenkins 141 Jul  9 08:24 2013-03-01_13-32-42
      drwxrwxr-x 3 jenkins jenkins 141 Jul  9 08:24 2013-03-28_09-56-31
      drwxrwxr-x 3 jenkins jenkins 141 Jul  9 08:24 2013-03-28_10-02-11
      lrwxrwxrwx 1 jenkins jenkins  19 Mar  1 13:32 3 -> 2013-03-01_13-32-42
      lrwxrwxrwx 1 jenkins jenkins  19 Mar 28 09:56 4 -> 2013-03-28_09-56-31
      lrwxrwxrwx 1 jenkins jenkins  19 Mar 28 10:02 5 -> 2013-03-28_10-02-11
      lrwxrwxrwx 1 jenkins jenkins   1 Jul  9 14:23 lastFailedBuild -> 4
      lrwxrwxrwx 1 jenkins jenkins   1 Jul  9 14:23 lastStableBuild -> 5
      lrwxrwxrwx 1 jenkins jenkins   1 Jul  4 11:18 lastSuccessfulBuild -> 5
      lrwxrwxrwx 1 jenkins jenkins   2 Jul  9 14:23 lastUnstableBuild -> -1
      lrwxrwxrwx 1 jenkins jenkins   1 Jul  9 14:23 lastUnsuccessfulBuild -> 4
      

      The disk shows 5 builds, 1 through 5, but the GUI only shows 4 and 5, it is missing 1, 2, and 3.

      JENKINS-19650 contains steps to reliably reproduce the problem.

      How do I debug this? One thing looks odd: the dates on the symbolic links differ from the dates in the build history, and differ from the directories they actually link.

        Attachments

          Issue Links

            Activity

              People

              • Assignee:
                oleg_nenashev Oleg Nenashev
                Reporter:
                deepchip Martin d'Anjou
              • Votes:
                15 Vote for this issue
                Watchers:
                30 Start watching this issue

                Dates

                • Created:
                  Updated:
                  Resolved: