Details

    • Similar Issues:
    • Released As:
      git plugin 4.4.2

      Description

      Jenkins Version: 2.204.6

      Git Plugin version: 4.4.1

      Git Client Plugin: 3.4.2

      We have upgraded our Jenkins from 2.204.4 to 2.204.6.  We have also upgraded the plugins during the upgrade.

      Our jobs are not able to perform git checkout from master and slave. The jobs are failing with the below exception.

      Jenkins master and slave configuration of git seems to be precise and we haven't changed any configuration. Jobs were working well before the upgrade.

      1)

      3) 

        Attachments

          Issue Links

            Activity

            Hide
            grace_lumina Grace Lumina Athisaya added a comment -

            Jenkins Version: 2.204.6

            Git Plugin version: 4.4.1

            Git Client Plugin: 3.4.2

            Mark Waite

            We have upgraded our Jenkins from 2.204.4 to 2.204.6.  We have also upgraded the plugins during the upgrade.

            Our jobs are not able to perform git checkout from master and slave. The jobs are failing with the below exception.

            Jenkins master and slave configuration of git seems to be precise and we haven't changed any configuration. Jobs were working well before the upgrade.

            Show
            grace_lumina Grace Lumina Athisaya added a comment - Jenkins Version: 2.204.6 Git Plugin version:  4.4.1 Git Client Plugin: 3.4.2 Mark Waite We have upgraded our Jenkins from 2.204.4 to 2.204.6.  We have also upgraded the plugins during the upgrade. Our jobs are not able to perform git checkout from master and slave. The jobs are failing with the below exception. Jenkins master and slave configuration of git seems to be precise and we haven't changed any configuration. Jobs were working well before the upgrade.
            Hide
            markewaite Mark Waite added a comment - - edited

            Sorry for the surprise on the upgrade. I suspect that you're using an agent specific tool to define the Git tool. If so, then you can work around the problem by disabling the performance enhancements from the global configuration page.

            Alternatively, you can rollback the git plugin 4.4.1 installation and replace it with git plugin 4.3.0

            If you're not using an agent specific tool installer for command line git, please describe your tool configuration in more detail so that we can duplicate the problem.

            Show
            markewaite Mark Waite added a comment - - edited Sorry for the surprise on the upgrade. I suspect that you're using an agent specific tool to define the Git tool. If so, then you can work around the problem by disabling the performance enhancements from the global configuration page . Alternatively, you can rollback the git plugin 4.4.1 installation and replace it with git plugin 4.3.0 If you're not using an agent specific tool installer for command line git, please describe your tool configuration in more detail so that we can duplicate the problem.
            Hide
            markewaite Mark Waite added a comment -

            fix is in progress in PR-949. We'd love to have additional testing to confirm that the fix handles all the cases where issues are being encountered. I've uploaded a pre-release build as git-4.4.2-rc4027.193b7e5f6521.hpi . If your installation allows it, could you confirm that it resolves the issue you're seeing? If you encounter any problems with that pre-release build, please report them in PR-949.

            Show
            markewaite Mark Waite added a comment - fix is in progress in PR-949 . We'd love to have additional testing to confirm that the fix handles all the cases where issues are being encountered. I've uploaded a pre-release build as git-4.4.2-rc4027.193b7e5f6521.hpi . If your installation allows it, could you confirm that it resolves the issue you're seeing? If you encounter any problems with that pre-release build, please report them in PR-949 .
            Hide
            java_junkie Thomas Stecher added a comment -

            I've just install the hpi and started the failing pipeline. Now it works fine again for me. Great work! Thanx

            Show
            java_junkie Thomas Stecher added a comment - I've just install the hpi and started the failing pipeline. Now it works fine again for me. Great work! Thanx
            Hide
            markewaite Mark Waite added a comment -

            Thanks very much Thomas Stecher! Would love to hear confirmation from others as well.

            Show
            markewaite Mark Waite added a comment - Thanks very much Thomas Stecher ! Would love to hear confirmation from others as well.
            Hide
            seyguai Nicolas Boussuge added a comment -

            I have the same problem, but performance enhancements are not enabled.

            On a dummy Jenkins, I created a global git tool using a path to a classic "Hello World" script, then created a freestyle job with Git configured to use this new tool. With git-4.3.0, the job fails as expected, while git-4.4.0 uses the default "git", which succeeds if there is one in current Path.

            On our prod Jenkins, checkout is no longer possible for agents where Git is not available from Path.

             

            I can also confirm the pre-released 4.4.2 fixes the problem. I'll rollback to 4.3.0 for now.

            Show
            seyguai Nicolas Boussuge added a comment - I have the same problem, but performance enhancements are not enabled. On a dummy Jenkins, I created a global git tool using a path to a classic "Hello World" script, then created a freestyle job with Git configured to use this new tool. With git-4.3.0, the job fails as expected, while git-4.4.0 uses the default "git", which succeeds if there is one in current Path. On our prod Jenkins, checkout is no longer possible for agents where Git is not available from Path.   I can also confirm the pre-released 4.4.2 fixes the problem. I'll rollback to 4.3.0 for now.
            Hide
            java_junkie Thomas Stecher added a comment -

            Hi Mark,

            I've just installed the official update and it works fine. Thank's al lot for supplying it!

            Cheers, Tom

            Show
            java_junkie Thomas Stecher added a comment - Hi Mark, I've just installed the official update and it works fine. Thank's al lot for supplying it! Cheers, Tom

              People

              • Assignee:
                Unassigned
                Reporter:
                grace_lumina Grace Lumina Athisaya
              • Votes:
                1 Vote for this issue
                Watchers:
                4 Start watching this issue

                Dates

                • Created:
                  Updated:
                  Resolved: